Vanwege de coronacrisis hebben we deze reis uitgesteld tot... 2022?Meestal eind juni lopen we de Eggeweg. Zie website Meander. 

Slapen in een klooster of eeuwenoud familiehotel.... mooie rotsformaties...vakwerkdorpjes en statige beukenbossen.. een heerlijke wandelweek door het Teutoburger Wald in Duitsland. En dat op slechts een half uurtje vanaf de grens bij Oldenzaal. Het terrein is glooiend en heuvelachtig. We lopen redelijk veel in de mooie oude bossen, met af en toe een mooi vergezicht. De paden zijn goed en voor het merendeel onverhard. Onderweg zijn er alleen kleinere plaatsen waar we doorheen lopen of overnachten. Er is weinig verkeer en industrie op deze fraaie, rustige route. Zie de foto's hiernaast van dit jaar!

De wandelafstand is 120 kilometer; de etappes resp. 21, 15, 19, 21, 22 en 16 km.

Je overnacht in familiehotels of pensions, veelal op 2-persoons kamers. Groepsgrootte minimaal 6, max. 7 deelnemers. Je bagage wordt vervoerd. Op sommige dagen worden we van en naar de wandelroute gebracht met het busje. Af en toe is er een flinke stijging of afdaling; toch is de weg over het algemeen slechts licht glooiend en de paden zijn gemakkelijk te belopen. We houden rekening met het gemiddelde looptempo en er zijn geregeld pauzes. Onze lunch nemen we ’s ochtends al mee zodat we een fraaie plek in het bos kunnen vinden hiervoor.

Deze reis wordt begeleid door Simon Wijma en Marjan Borgers. Beide houden we van natuur, stilte en eenvoud. Dagelijks lopen we na een meditatief moment deels in stilte, en voor wie wil zijn er fijne ontspanningsoefeningen buiten. En hier en daar een gedicht of verhaal.

Voor deze reis werk ik samen met Meander Reizen. Marlies Rattink, eigenaar van Meander, doet de boekingen en regelt alles...tot in de puntjes!

meander logo.PNG