• Simon Wijma

Hoe loopt het in je leven

Bijgewerkt op: 20 feb 2019Lopen is voor mij loslaten. Het biedt ruimte. Een ander ritme. Buitenlucht, stilte en groen werken helend en voeden de geest. Het is een voortschrijdend proces- hoe langer en hoe verder lopen, hoe meer effect. Door de fysieke inspanning denk ik minder. Ik kom op nieuwe gedachten. Het verjaagt somberheid. Het geeft luchtigheid. Ik ga gemakkelijker praten. Ik voel mijn lijf weer. Dagen achtereen lopen werkt nog sterker. Een vrijheidsgevoel, zaken relativeren, loslaten van patronen, nieuwe ontmoetingen –natuur, cultuur, mensen. De inspanning en de grenzen die je hierin tegenkomt of overschrijdt maken emoties los. Lopen brengt me letterlijk en figuurlijk in beweging.

Het is een beweging, een proces, waar ik graag anderen in meeneem. Op mijn wandelingen speel ik er mee om je te helpen tot rust te komen. We zijn bewust buiten. De telefoon gaat uit. Enkele woorden over de plek waar we zijn. Een meditatieve opmaat om je gedachtenstroom wat anders te laten meanderen. Dan lopen we in stilte. Je bent in de groep, maar ook met jezelf. Onze meerdaagse wandelingen bieden nog meer mogelijkheden te genieten van natuur, stilte, landschap; de weg samen, en je eigen pad.

Deze zomer gaan we genieten van wat Nederland heeft te bieden. De onvermoede vergezichten van het land van bos en Waal rond de oudste stad van Nederland. De eigentijdse pelgrimsweg. De loop der Wijsheid. Ook wel: de Nijmeegse Tiendaagse.

Een plek die we op de tweede wandeldag passeren is het Filosofendal. Ik schreef er onderstaand gedicht over.

Reisverslag 2018

Walk of Wisdom

Reisinformatie


Filosofendal


Waarheen

in de eeuwen

van her

zoemt het lied van stilte


Boom, blad, wind

waait in mij

door mij

het is alles in ons verankerd


Zing het me, loop der wijsheid

ik zie een stukje levensweg

weg van de wereld,

weg zonder einde


Simon Wijma


44 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven