• Simon Wijma

Gedragen stilte

Bijgewerkt op: 17 apr 2019

Een schip achter een ver gelegen eiland zien verdwijnen. Door een bos wandelen zonder te weten waarnaartoe, of gedachte om terug te keren. Zien dat het goed is zoals het is en dat het nergens heen gaat. Dat is yügen, een verder onvertaalbaar Japans woord. Ik droeg dit voor uit een column van Jaap Ploeger, voor de oude kerk van Vries. Wat een mooie dag was het van gedragen stilte en verbinding. Het is altijd afwachten wat de dag brengt (koffiedik kijken... ha zo'n grappige straatnaam in Vries!).

Maar het werd prachtig. Heiig, en het zonnetje brak toch door toen we mediteerden op Kampsheide. Over de liefde. De stilte die er altijd is in je hart. Een mystieke plek tussen oude eiken, grafheuvels en jeneverbes.

Mooi ook dat er 9 deelnemers waren. Veel mensen die nieuw voor elkaar waren, maar elkaar in de loop van de dag vonden in gesprek of in niets zeggen. En ook in wachten op elkaar als iemand even niet mee kon. Of blarenpleisters uitwisselen. Prachtig en dank aan de deelnemers. Trijntje stuurde me fraaie woorden een dag later:

Pelgrimszegen


Dat gezegend is deze tijd van groei en bloei. Dat gezegend is de tijd van minderen en loslaten. Dat uw rennen, wandelen en uw prestatiezucht genieten wordt. Dat juist uw huis een thuis wordt, en vriendschapsbanden sterker worden. Neem de tijd om stil te staan bij het geen u draagt. Leef in verbondenheid met uw ziel en met respect voor uw lichaam. Geniet van wat mensen u bieden en van wat de natuur u schenkt. Heb een goede tijd en ga met de kracht van de hemel, het licht van de zon, de jacht van de wind, en de vastheid van de aarde.


Peter Denneman


48 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven