TALKWITHSIMON: PRAKTISCHE COACHING VOOR MANNEN 

Hey wolf, waar is je roedel?

Wij mannen, vaak zijn we de lone wolves. We redden ons wel, dat hebben we zo geleerd of het werd min of meer van ons verwacht. Maar ondertussen sta je er vaak te alleen voor! En lijkt het er op dat vrouwen je in van alles voorbijstreven. Sowieso....vinden veel mannen het lastig op de juiste manier met vrouwen om te gaan of gelijkwaardige relaties met hen te hebben. 

Ik heb altijd veel activiteiten samen met mannen gedaan. Dat werkt heel anders dan gemengd, met vrouwen erbij. Ik nodig jou als man dan ook van harte uit met mij in gesprek te gaan. Wij hebben onze eigen kijk op zaken, onze specifieke behoeften en ook de coaching is wezenlijk anders. Kom het maar ervaren.   

Waarom coaching?

Je kunt natuurlijk naar een psycholoog gaan. Dan praat je en blijf je in je hoofd. Of je gaat naar je vrienden om je hart te luchten. Maar ze staan wel erg dichtbij. Ik sta er tussenin. Volop betrokken en met afstand als dat nodig is. Ik neem je mee de natuur in. Lopen geeft zoveel ruimte... 'loslopen' ... dat doen we. Je praat gemakkelijker. Soms zijn we in gesprek en soms in stilte. De natuur is onze spiegel. Vaak krijg je een korte oefening om letterlijk ergens bij stil te staan. Voelen of ervaren is vaak belangrijker dan praten.

Alles op maat

We ontmoeten elkaar de eerste keer om kennis te maken en samen helder in beeld te krijgen wat past bij jouw vraag. Je wilt iets (anders doen), maar hoe en wat. Vervolgens maken we praktische afspraken over bedenktijd, tijdsduur enzovoort. 
Als je heel concrete vragen hebt past er een snelle oplossing bij: ik wil ander werk. Hoe kom ik weer uit de ziektewet. Hoe voel ik me weer gezonder. Dan wil je misschien in korte tijd vaak afspreken. Als je met een aantal levensvragen rondloopt heb je misschien een langere periode nodig voor reflectie.

Hoe ik werk

Ik werk intuïtief en grotendeels gebaseerd op mijn persoon, mijn karakter, een sterk ontwikkeld inlevingsvermogen, levenservaring, oprechte interesse in mensen. Dat vind ik uiteindelijk belangrijker dan opleiding of diploma's. Ik improviseer vaak, dat past bij me. Ik luister, ik bied je reflectie en feedback, we leren van elkaar.    

Coaching... wat is dat eigenlijk?

Coaching leidt tot zelfinzicht. Jij leert samen met mij meer grip te krijgen op je leven. Je leert anders of beter om te gaan met zaken, mensen, omstandigheden in je leven waarover je niet tevreden bent. Daarnaast werkt het vaak helend om vrijuit te kunnen praten, ongestoord tijd voor jezelf te hebben, en een gesprekspartner te hebben met levenservaring. 

Alles is bespreekbaar?

Feitelijk wel, ja. We zijn mensen, we hebben allemaal onze eigenaardigheden, problemen, bijzonderheden. Wat kan het je goed doen eens te bespreken wat je nooit met een ander deelt. Waarom zouden we onszelf hierin beperken. Er zijn wel een paar thema's waar ik meer dan gemiddeld ervaren in ben. Zie de volgende teksten.

Verandering

'Wat ik schrijf, breng ik in praktijk'. Ja, ik heb het ervaren, mijn leven werkelijk te veranderen. Dat was een innerlijke drang. De zekerheden van vaste baan, koophuis en huwelijk heb ik los moeten laten. En ik ben nog steeds aan het leren nieuwe zekerheden te vinden, dan wel juist met onzekerheden te leven. Zoals het ondernemerschap. Of het wonen in tijdelijke huisvesting. Niet weten of je reizen volgeboekt worden. Niet altijd weten wat er op je bankrekening staat aan het eind van de maand.
Niet dat jij ook meteen alles zou moeten veranderen... we onderzoeken wat bij jou past.

Jobcoaching en loopbaanverandering

Ik heb ruime praktijkervaring in het matchen van mensen en werk. De juiste persoon op de juiste plaats; het is zo essentieel om goed te kunnen functioneren. Regelmatig heb ik zelf niet goed mijn draai kunnen vinden in mijn werk, en ook een tijd met burn-outklachten thuis gezeten. Mede daarom heb ik sinds mijn middelbare school zeker drie keer mijn loopbaan helemaal omgegooid, en zowel 'ongeschoold' als 'hooggeschoold' werk gedaan.

Verlies en rouw

Ik werk sinds tien jaar voor Achter de Regenboog mee aan weekenden voor verliesverwerking (vooral onder jongeren) en deel mijn ervaring op dit gebied graag.
 

Vergoeding

We lopen buiten en daarom reken ik mijn tarief niet in uren.

Ik neem graag de tijd voor je. Meestal zijn we 2 1/2 uur op pad bij Noordlaren of Anloo.

Prijzen voor 2020: Afspraak per keer €85,- . Heb je weinig inkomen, neem contact op voor een betalingsregeling.

Voor vergoeding via de werkgever gelden andere tarieven, neem contact op voor een offerte op maat.
 

Meer lezen

Wil je meer lezen over mogelijke coachingsthema's en de praktijk, kijk dan op 

mijn blog over persoonlijke ontwikkeling en de coachingspraktijk
Indrukken van en over mij: Vijf filmpjes van/ met/ over mij     LinkedIn   Recensies  op deze site

Opleiding, deelname en ervaring

Praktijkjaar Academie voor Coaching en Counselling bij Henk Jansen/ Tot de Kern.

Opleiding NLP bij John Martinus/ Itan.

Mannengroepen/weekenden: met Vasu McQuoy; Mannen Event; Maori Spirit Nederland.
Ruime werkervaring en scholing als jobcoach bij de overheid.

Praktijkdagen natuurcoaching bij Nanette Kant/ Innersteps.

Journalistiek RuG.

Soul Voice-werk met Angelique Valster en Olga Curras. 

Reiki Master (IIIa). Met Joyce Bohemen.

Familieopstellingen/ systemisch werk.

Innerlijk kind week Aumm Instituut.

Gesprekken en sessies met Maria de Lange.

Spiritueel geïnspireerde reizen naar Glastonbury met Bart ten Berge en de Vogezen met Vasu McQuoy.

feather-32534_1280.png